Tips

Deze tips zijn ook opgenomen in een tipsbrochure die u hier kunt aanvragen op onderstaande contactgegevens.
Ze maken het mogelijk de woning en haar directe omgeving mee te laten evolueren met de veranderende behoeften van zijn gebruikers.


Ontwerp Technische installatie Deuren & Ramen Keuken Trap
Inkomzone Leefruimte & Slaapkamer Wasplaats & Berging Badkamer & Toilet Tuin



Keuken
  • Zorg voor een minimale werkruimte van 1,20 meter voor het werkblad.
  • Beperk de loopafstand tussen de verschillende werkvlakken (koken, voorbereiding en spoelen bevinden zich bij voorkeur in een driehoek).
  • Plaats de werkbladen op een ergonomisch werkbare hoogte (90cm). Zet ook keukenapparatuur zoals oven, vaatwas, microgolfoven hoger om de rug te sparen. Samen met de keukenspecialist kan je de juiste hoogte bepalen, afhankelijk van de lichaamslengte van de gebruiker(s).
  • Kies voor lades in plaats van legvlakken in de kasten. De inhoud van de kasten – ook producten of potten helemaal achteraan - is zo altijd bereikbaar.
  • De kookplaat en spoelbak bevinden zich bij voorkeur op dezelfde werkhoogte. Op die manier kunnen potten verschoven worden en moeten ze niet opgetild worden.